
هاست و دامین چیست و چطور دامنه آزاد را جستجو کنیم ؟
دامنه چیست؟
به آدرس های سایت دامنه می گویند. مانند www.google.com که دامنه آن google.com است.
برای مثال دامنه زیر را ببینید:
https://www.tetroo.ir
tetroo نام دامنه و پسوند IR ، پسوند این دامنه است.
https://www.google.com
google نام دامنه و پسوند Com ، پسوند این دامنه است.
فرق .com و .net و .ir و … در چیست؟
هر یک از پسوند های دامنه معنای خاصی دارد. مثلا پسوند .ac.com یا ac.ir را برای دانشگاه ها و موسسات آموزش می گذارند و com. به معنی شرکت یا کمپانی که رایجترین و مناسب ترین پسوند برای ثبت سایت می باشد. هر دامنه بسته به نوع خود در سازمان مربوطه و هر سازمان اجازه اجاره آن را از سازمان خاصی می گیرد. برای مثال برای ثبت دامنه tetroo.ir ، ما باید به سازمان نیک مراجعه کنیم تا آن را برای ما ثبت کنند.
دامنه هایی با پسوند عمومی مثل net یا com در سازمانی به نام Domain Name Register Center ثبت می شود.
اگر شما بخواهید دامنه ای ثبت کنید مشخصات شما را می خواهند. خواستن مشخصات به این دلیل است که مشخصات شما در پایگاه Whois ثبت شود و از دزدیده شدن دامنه شما جلوگیری شود.
Whois چیست؟ کجاست؟
Whois یک پایگاه وابسته به سازمان ثبت دامنه است که با جستجوی هر دامنه DNS ، نام مشخصات مالک و نام ثبت کننده نمایش داده می شود.
هاست یا Host یعنی چه؟
در مقایسه هاست و دامین ،Host به فضایی گفته میشود که دادهها و کدهای وبسایت بر روی آن قرار میگیرند و امکاناتی از قبیل دسترسی به دیتابیس، ارسال و دریافت ایمیل، اجرای کدها و … را فراهم می کند. این فضا توسط شرکتهای هاستینگ بر روی سرورهایشان ایجاد شده و به مشتریان اجاره داده میشود…
وب هاستینگ همان چیزی است که وقتی می خواهید وب سایت تان روی شبکه بین المللی (اینترنت) برای همه قابل دیدن باشد به آن نیاز دارید. به زبان ساده، وب سایت شما باید روی یک سرویس دهنده میزبان قرار گیرد. کامپیوتر شخصی شما هم می تواند به صورت یک سرویس دهنده میزبان تنظیم و راه اندازی شود اما اگر قصدتان جذب ترافیک یا «بازدید کننده» زیاد برای سایت تان است، این کار زیاد عاقلانه به نظر نمی رسد برای اینکه وب سایت شما در اینترنت در دسترس باشد لازم است کامپیوترشما همیشه روشن و به اینترنت متصل باشد؛ به محض خاموش شدن کامپیوتر دیگر کسی سایت شما را نمی بیند. از طرف دیگر اگر با نرم افزارهای راه اندازی سرور آشنا نباشید، این کار می تواند برای شما پیچیده باشد در نتیجه اصلاح اشکالات و خرابی های احتمالی سرورتان وقت و انرژی زیادی می خواهد .
به همین دلایل تمام شرکت ها، ارگان ها و حتی افراد شخصی که نیاز به وب سایت دارند برای میزبانی سایت شان به سراغ شرکت های ارائه دهنده خدمات میزبانی می روند. در چنین شرکت هایی سرورهای آنها غالباً در خارج از ایران و در معروف ترین و مجهزترین Datacenterهای دنیا قرار دارد جایی که به صورت ۲۴ ساعته برق به سرورها متصل است و اینترنت قطعی ندارد و برای مواقع اضطراری تمهیداتی اندیشیده شده است.
شما به عنوان مشتری به فضای سرورها دسترسی دارید که با داشتن فضایی مناسب به یک تیم از متخصصان اینترنت برای نگهداری وب سایت تان متصل خواهید بود که در طول ۲۴ ساعت می کوشند که این سرویس متوقف نشود.
چطور آزاد بودن دامنه را بررسی کنیم ، تا بتوانم آن را به عنوان آدرس سایت به ثبت برسانیم ؟
ابتدا با کلیک کردن بر روی آدرس زیر وارد بخش جستجوی دامنه شوید و سپس در کادر مورد نظر آدرس و یا نام مناسب را بدون نقطه ، آندرلاین ، فاصله و پسوند ها مثل com. یا ir. وارد کنید (فقط خط تیره مجاز است) و سپس دامنه مورد نظر شما جستجو می شود که در صورت آزاد بودن به رنگ سبز درآمده و شما می توانید پسوند مناسب برای آدرس وب سایت خود را انتخاب کنید.